22-23 травня пройшов семінар «Вимоги до транспортування лікарських засобів, «холодового» ланцюга та валідація його елементів відповідно до Настанови з «Належної практики дистрибуції» та їх практичне впровадження в діяльність організацій оптової торгівлі та виробників лікарських засобів».

Транспортування лікарських засобів є найбільш ризикованим елементом в ланцюгу їх постачання. Мінливі температурні умови зовнішнього середовища, вищий рівень небезпеки викрадення ліків і потрапляння фальсифікату в легальний ланцюг постачання та багато іншого змушують виробників та дистриб’юторів приділяти значну увагу даному питанню.
Високий рівень компетентності персоналу задіяного в забезпеченні логістики лікарських засобів є запорукою збереження якості препаратів та забезпечення безпеки пацієнтів. 22 та 23 травня 2018 року фахівці мали можливість пройти підвищення кваліфікації на семінарі «Вимоги до транспортування лікарських засобів, «холодового» ланцюга та валідація його елементів відповідно до Настанови з «Належної практики дистрибуції» та їх практичне впровадження в діяльність організацій оптової торгівлі та виробників лікарських засобів» який було організовано ТОВ «УКРМЕДСЕРТ»
Автор і спікер тренінгу к. фарм. н. Зіміна Олена Анатоліївна розкрила вимоги розділу «Транспортування» Настанови СТ-Н МОЗУ 42-5.0:2014 «Лікарські засоби. Належна практика дистрибуції» та підходи до їх практичного виконання, а також навела приклади належної та не належної практики транспортування і загострила увагу на документах, які повинні бути розроблені.

У другий день семінару розглядалися питання присвячені «холодовому» ланцюгу та валідації його елементів, а саме:
– глобальна організаційна схема «холодового» ланцюга;
– схема «холодового» ланцюга в межах складу оптового дистриб’ютора;
– організаційні та технічні засоби реалізації «холодового» ланцюга;
– вимоги до технічних засобів «холодового» ланцюга
– документація моніторингу етапів «холодового» ланцюга;
– затвердження / кваліфікація «холодового» ланцюга та його елементів.
Як і завжди семінар став майданчиком для обміну досвідом та вирішення практичних питань, а по його завершенні учасники отримали сертифікати.

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *