На початку жовтня, 4 числа, компанією «УКРМЕДСЕРТ» проведено семінар «Етапи кваліфікації обладнання та систем. Валідаційна документація. Розробка валідаційного майстер-плану та валідаційних протоколів для виробників виробів медичного призначення». Автор і ведучий – Філенко Тарас Миколайович.
Під час семінару розглядалися питання: нормативної бази, що регламентує процеси валідації та кваліфікації; термінологічного інструментарію; етапів кваліфікації обладнання і систем; наявних випробувань; валідаційної документації (валідаційних майстер-плану та протоколів). Було розглянуто конкретні приклади специфікації вимог користувача (URS) і валідаційного майстер-плану.
Окремо слухачів цікавили питання щодо валідації комп’ютеризованих систем; чистих приміщень; підготовки та доставки чистої води; доцільності застосування методів випробування при кваліфікації та валідації; аналізу ризиків та багато інших.
На завершення, після відповіді на запитання та підведення підсумків, слухачам видано сертифікати підтвердження компетентності в розглянутих питаннях.

Ознайомитися з відгуками про семінар >>>

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *